Maatwerk & authenticiteit

Mijn opleiding

Mijn opleiding bestond uit een combinatie van psychologie, sociaal zekerheidsrecht, kennis rond (kans)armoede en verschillende therapeutische stromingen. Als maatschappelijk werker dien je up-to-date te blijven. Dit doe ik door het volgen van vormingen en mezelf verder te verdiepen. In mijn vrije tijd lees ik ook veel over (kans)armoede, privileges en achterstellingen.Door mijn opleiding heb ik de kans gehad om stage te doen bij een OCMW en als slachtoffer-daderbemiddelaar.

Maatwerk

Elke cliënt is uniek en verdient daarom een aanpak op maat. Binnen een oplossingsgerichte begeleiding moet de cliënt zich niet forceren om binnen het kader van de hulpverlener te passen. De hulpverlener dient op zoek te gaan naar kaders die aansluiten bij de cliënt.

Praktijkervaring

De afgelopen jaren heb ik nuttige ervaringen opgedaan als vrijwilliger binnen diverse organisaties zoals het Regenbooghuis Limburg vzw, KliQ vzw, IDD vzw. Hierdoor heb ik ook veel kennis opgebouwd rond gender en seksuele diversiteit. Ook was ik actief in de raad van bestuur waarbij zowel dagdagelijkse als lange termijn doelstellingen werden uitgewerkt. Ik heb als project-en communicatie coördinator gewerkt voor Het Roze Huis in Antwerpen. Ik organiseerde de T-day 2016 (de trefdag voor transgender), gaf vormingen rond gender en seksuele diversiteit. Ook verzorgde ik de communicatie samen met de vrijwilligers van Het Roze Huis.

Authenticiteit en jezelf zijn

Authenticiteit en jezelf kunnen zijn vind ik enorm belangrijk. Elke cliënt en hulpverlener zijn in de eerste plaats mensen Binnen mijn begeleiding neem ik graag de tijd om elkaar beter te leren kennen. Als hulpverlener leer ik dan vaak nieuwe dingen van cliënten. Binnen elke oplossingsgerichte begeleiding is elke cliënt ook eenexpert over zijn eigen leven. Mijn taak is als oplossingsgerichte begeleider middelen te herontdekken, in kaart te brengen en successen uit te lokken.

Lees hier meer over mijn visie op begeleiding.